У одному з міст на Тернопільщині – новий прокурор (фотофакт) У Тернополі – жахлива аварія (фотофакт) Фестиваль борщу відбувся на Тернопільщині (Відео) На Тернопільщині борються з “тіньовим” бізнесом На Тернопільщині поліція розшукує злодійку На Тернопільщина засуджено водія, що пропонував 500 доларів США поліцейським Тернополян закликають інформувати про насилля у сімях На Тернопільщині рятували жиловий будинок від вогню Тернополян продовжують штрафувати за куріння у громадських місцях Чи не вперше! На Тернопільщині засудили чоловіка, який пропонував хабар У Тернополі практично у центрі міста спіймали наркомана Керівник Креатор – Буду з робочим візитом в Іспанії на виробництві компанії «Fermator» У Тернополі знищують небезпечний борщівник Богослужіння під канонаду пострілів. Історія священика з Тернопільщини (Відео) Триває будівництво Центру веслування та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль»»

Не кажіть, що не чули: медики попереджають тернополян

  • 3
    Поширили:

фото з вільних джерел

Заразитись шлунково-кишковими інфекціями дуже легко при нехтуванні правилами особистої гігієни, вживанні забруднених продуктів, порушенні правил приготування, термічної обробки та зберігання їжі.

Всі ці чинники становлять реальну загрозу для вашого здоров’я. Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами “брудних рук”, необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:

– перш за все мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці,це все стосується в першу чергу дітей;

– вживати в їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди, а для маленьких дітейці продукти обов’язково потрібно ошпарити кип’ятком;

– не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках в антисанітарних умовахмолочні та м’ясні продукти;

– не купувати “з рук” кондитерські кремові вироби, які без належної термічної,обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності інакопичення мікроорганізмів;

– особи, які залучаються до приготування їжі при проведенні урочистих подій,обов’язково повинні проходити медичний огляд та дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог, оскільки можуть стати причиною спалахів гострих кишковихінфекцій;

– для розробки сирого м’яса, риби, птиці необхідно мати окремі дошки, дляварених продуктів інші;

– м’ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бодостатня термічна обробка знищує збудників;

– знищуйте мух, тарганів та інших комах, які є переносниками збудниківкишкових інфекцій;

– дбайте про чистоту своїх квартир, під’їздів, подвір’я та підвалів.

Все це буде запорукою попередження гострих кишкових інфекцій, адже краще попередити захворювання, ніж його лікувати


  • 3
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.


Загрузка...









Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!