У Тернополі прогримів “Прайм Тайм Тернопіль – Чорним по білому” (фото) На Тернопільщині роботодавцям доведеться збільшувати зарплати працівникам На Тернопільщині шахраї за добу збагатилися на 40 тисяч гривень Джинса і святкові вітання: як у Ляшка витрачають гроші платників податків До тернополянки увірвався злодій та побив її На Тернопільщині розшукують чоловіка, який пограбував церкву На Тернопільщині чоловік запас майже півкілограма вибухівки На Тернопіллі син пограбував рідну матір Тернопільські борці греко-римського стилю стали кращими на «Кубку Довбуша» (фото) На Тернопільщині триває набір до патрульної поліції У колодязі знайшли тіло 56-річної жінки Студентів Тернопільщини запрошують на стажування в провідний аналітичний центр України Степан Барна на бізнес-саміті «Шовковий шлях»: Зовнішньоторговельний оборот товарами області з Китаєм за півроку склав майже 12,5 млн. доларів У Тернополі знову з’явиться новий парк Спостерігати за тернополянами можна через півтисячі камер відео-нагляду

Не кажіть, що не чули: медики попереджають тернополян

  • 3
    Поширили:

фото з вільних джерел

Заразитись шлунково-кишковими інфекціями дуже легко при нехтуванні правилами особистої гігієни, вживанні забруднених продуктів, порушенні правил приготування, термічної обробки та зберігання їжі.

Всі ці чинники становлять реальну загрозу для вашого здоров’я. Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами “брудних рук”, необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:

– перш за все мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці,це все стосується в першу чергу дітей;

– вживати в їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди, а для маленьких дітейці продукти обов’язково потрібно ошпарити кип’ятком;

– не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках в антисанітарних умовахмолочні та м’ясні продукти;

– не купувати “з рук” кондитерські кремові вироби, які без належної термічної,обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності інакопичення мікроорганізмів;

– особи, які залучаються до приготування їжі при проведенні урочистих подій,обов’язково повинні проходити медичний огляд та дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог, оскільки можуть стати причиною спалахів гострих кишковихінфекцій;

– для розробки сирого м’яса, риби, птиці необхідно мати окремі дошки, дляварених продуктів інші;

– м’ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бодостатня термічна обробка знищує збудників;

– знищуйте мух, тарганів та інших комах, які є переносниками збудниківкишкових інфекцій;

– дбайте про чистоту своїх квартир, під’їздів, подвір’я та підвалів.

Все це буде запорукою попередження гострих кишкових інфекцій, адже краще попередити захворювання, ніж його лікувати


  • 3
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.








Loading...

Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!