У ДТП на Тернопільщині потрапила маршрутка з пасажирами еймовірна історія про хрещеного батька з Тернопільщини На Тернопільщині патрульний поліцейський попався на хабарі Як нараховуватимуть пенсії українцям з 1 грудня Майже два мільйони гривень з держбюджету – на придбання будинку сімейного типу в Козові Регіональна Рада підприємців співпрацюватиме з Тернопільським національним технічним університетом (фото) У центрі сьогоднішнього Тернополя – справжнє підземне місто Через негоду за добу травмувалися майже півсотні киян Тернопільську гімнастку Анастасію Бачинську нагородили Подякою Міністерства освіти і науки України На Тернопільщині жінка впала з горища і розбилась Сьогодні на дорогах Тернопільщини 4 ДТП – є постраждалі (фото) «Опілля» вчергове стало кращим у конкурсі «Народний бренд» (Фото, відео) Вперше в Україні – оплата за проїзд за допомогою VISA/MasterCard і NFC у Тернополі (відео) За шість годин четверга на дорогах Тернопільської області одна людина загинула вісім отримали травми Які українські фільми обов’язкові до перегляду

Не кажіть, що не чули: медики попереджають тернополян

  • 3
    Поширили:

фото з вільних джерел

Заразитись шлунково-кишковими інфекціями дуже легко при нехтуванні правилами особистої гігієни, вживанні забруднених продуктів, порушенні правил приготування, термічної обробки та зберігання їжі.

Всі ці чинники становлять реальну загрозу для вашого здоров’я. Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами “брудних рук”, необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:

– перш за все мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці,це все стосується в першу чергу дітей;

– вживати в їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди, а для маленьких дітейці продукти обов’язково потрібно ошпарити кип’ятком;

– не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках в антисанітарних умовахмолочні та м’ясні продукти;

– не купувати “з рук” кондитерські кремові вироби, які без належної термічної,обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності інакопичення мікроорганізмів;

– особи, які залучаються до приготування їжі при проведенні урочистих подій,обов’язково повинні проходити медичний огляд та дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог, оскільки можуть стати причиною спалахів гострих кишковихінфекцій;

– для розробки сирого м’яса, риби, птиці необхідно мати окремі дошки, дляварених продуктів інші;

– м’ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бодостатня термічна обробка знищує збудників;

– знищуйте мух, тарганів та інших комах, які є переносниками збудниківкишкових інфекцій;

– дбайте про чистоту своїх квартир, під’їздів, подвір’я та підвалів.

Все це буде запорукою попередження гострих кишкових інфекцій, адже краще попередити захворювання, ніж його лікувати


  • 3
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.








Loading...

Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!