На Тернопільщині судять шахрая Щодня тернопільська мерія оплачує обіди 60-ти потребуючим людям На День Незалежності у Тернополі виступить гурт “PIANOБОЙ” Про те, як працює унікальне хірургічне відділення у Тернополі На Тернопільщині знайшли шість мінометних мін На Тернопільщині трапилася серйозна аварія Одне фото, як ремонтують вулицю Чорновола зараз у Тернополі Тернополяни долучаться до дуже патріотичної та релігійної акції «МРІЯ» почала сіяти озимі під урожай 2019 У Тернополі відроджується футбол? Злагодженою роботою – до масштабного оновлення доріг Тернопільщини (фото, відео) Експорт-імпорт на Тернопільщині становив понад 36 мільйонів доларів Трактор став каменем спотикання жительки Тернопільщини Тернопільщина почала купувати електроавтомобілі Хто проти того, щоб ремонтувати дороги в Тернопільській області?

Не кажіть, що не чули: медики попереджають тернополян

  • 3
    Поширили:

фото з вільних джерел

Заразитись шлунково-кишковими інфекціями дуже легко при нехтуванні правилами особистої гігієни, вживанні забруднених продуктів, порушенні правил приготування, термічної обробки та зберігання їжі.

Всі ці чинники становлять реальну загрозу для вашого здоров’я. Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами “брудних рук”, необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:

– перш за все мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці,це все стосується в першу чергу дітей;

– вживати в їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди, а для маленьких дітейці продукти обов’язково потрібно ошпарити кип’ятком;

– не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках в антисанітарних умовахмолочні та м’ясні продукти;

– не купувати “з рук” кондитерські кремові вироби, які без належної термічної,обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності інакопичення мікроорганізмів;

– особи, які залучаються до приготування їжі при проведенні урочистих подій,обов’язково повинні проходити медичний огляд та дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог, оскільки можуть стати причиною спалахів гострих кишковихінфекцій;

– для розробки сирого м’яса, риби, птиці необхідно мати окремі дошки, дляварених продуктів інші;

– м’ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бодостатня термічна обробка знищує збудників;

– знищуйте мух, тарганів та інших комах, які є переносниками збудниківкишкових інфекцій;

– дбайте про чистоту своїх квартир, під’їздів, подвір’я та підвалів.

Все це буде запорукою попередження гострих кишкових інфекцій, адже краще попередити захворювання, ніж його лікувати


  • 3
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.








Loading...

Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!