У Тернополі презентували виставку картин…зі сміття У Тернополі триває реєстрація учасників на «Танцювальний фестиваль- 2019» Тернополянка показала клас на чемпіонаті із більярду У Тернополі відбулася сесія міської ради: що вирішили депутати? (Відео) У Тернополі тривають одночасно чотири Е-консультації з громадськістю У Тернополі спеціально підпалили Infiniti FX35 (фотофакт) У Тернополі створено консультаційний центр з питань захисту прав споживачів Жах: у Тернополі за одну ніч зловили одразу трьох п’яних за кермом Батьки іногородніх дітей і надалі платитимуть за відвідування тернопільських садочків Тернополян просять вчасно подавати показники лічильників “Євробачення-2019”: тернополянка змагається за перемогу (Відео) Які зміни тернопільські депутати внесли до Бюджетного регламенту? У Тернополі дотла згоріла Infiniti (Відео) Сергій Надал: «Герої ведуть за собою народ» На Тернопільщині стало більше народжуватися дітей

Не кажіть, що не чули: медики попереджають тернополян

  • 3
    Поширили:

фото з вільних джерел

Заразитись шлунково-кишковими інфекціями дуже легко при нехтуванні правилами особистої гігієни, вживанні забруднених продуктів, порушенні правил приготування, термічної обробки та зберігання їжі.

Всі ці чинники становлять реальну загрозу для вашого здоров’я. Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами “брудних рук”, необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:

– перш за все мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці,це все стосується в першу чергу дітей;

– вживати в їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди, а для маленьких дітейці продукти обов’язково потрібно ошпарити кип’ятком;

– не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках в антисанітарних умовахмолочні та м’ясні продукти;

– не купувати “з рук” кондитерські кремові вироби, які без належної термічної,обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності інакопичення мікроорганізмів;

– особи, які залучаються до приготування їжі при проведенні урочистих подій,обов’язково повинні проходити медичний огляд та дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог, оскільки можуть стати причиною спалахів гострих кишковихінфекцій;

– для розробки сирого м’яса, риби, птиці необхідно мати окремі дошки, дляварених продуктів інші;

– м’ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бодостатня термічна обробка знищує збудників;

– знищуйте мух, тарганів та інших комах, які є переносниками збудниківкишкових інфекцій;

– дбайте про чистоту своїх квартир, під’їздів, подвір’я та підвалів.

Все це буде запорукою попередження гострих кишкових інфекцій, адже краще попередити захворювання, ніж його лікувати


  • 3
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.









Loading...

Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!