Скільки доларів у готівці мають тернопільські нардепи? Як не стати жертвою телефонних аферистів Реконструкція аеропорту «Тернопіль» відкриє нові можливості для розвитку регіону (фото) У Тернополі знайшли знаряди часів Другої світової війни Ще 6 громад Тернопільщини отримають значну допомогу Патрульна поліція Тернополя запрошує на службу Відомі деталі ДТП за участі автомобіля поліцейських та мікроавтобуса Головна подія року: PRIME TIME TERNOPIL «ЧОРНИМ по БІЛОМУ» Люди працюють щонеділі і у святкові дні, і на них сипляться біди Увага! Діють нові правила паркування За спалювання сухої трави жителі Тернопільщини нестимуть відповідальність Як у Тернополі каратимуть п’яних водіїв Подробиці моторошної аварії в Польщі, де загинув тернополянин: у водія виявили психотропні речовини На Тернопільщині роботодавцям доведеться збільшувати зарплати працівникам Дружба обернулася крадіжкою

Що саме допоможе уникнути авітамінозу взимку


авітаміноз діти хворі грип вітаміниВзимку через недостачу вітамінів багато людей страждає на авітаміноз. Недостатня кількість в їжі або організмі мікроелементів і поживних речовин, порушення обміну і засвоєння негативно впливають на організм.

З настанням зими в організм потрапляє значно менше вітамінів та мікроелементів, ніж влітку. Щоб не було недостачі, раціон харчування повинен бути повноцінним.

Проявами недостачі вітамінів є фізична та розумова втома, лущення шкіри, погана концентрація уваги, сонливість, млявість, апатія, дратівливість, хандра, пригнічений настрій, розшаровування нігтів, випадання і ламкість волосся, безсоння, зниження захисних функцій організму, тощо.

Читайте також: Ці продукти багаті на вітамін С і допоможуть тернополянам під час епідемії грипу

Зазвичай, авітаміноз виникає через неповноцінне харчування, порушення обміну речовин, проблеми у травному тракті, а також прийом ліків, які перешкоджають засвоєнню мікроелементів та вітамінів.

Лікарі радять, щоб запобігти вітамінній недостатності, протягом зимово-весняного періоду слід систематично споживати фрукти та овочі, ягоди, а також страви приготовані з них. Рекомендують споживати моркву, капусту, цибулю, печінку, яєчні жовтки, яловичину, свинину, баранину, птицю, рибу, селеру, зелений горошок, часник, пряні трави, імбир, горіхи, сухофрукти, проростки пшениці, гороху, квасолі, журавлину, гранати, грейпфрут, апельсини, лимони, ківі, хурму, банани. Корисними є і консервовані, заморожені фрукти і ягоди, серед яких смородина, малина, вишня, полуниця та шипшина. Додавання меду до щоденного раціону покращить також самопочуття і роботу серця.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.








Loading...

Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!