Звернення Митрополита Епіфанія щодо голосування на виборах Жителі Тернопільщини продовжують потерпати від рук телефонних аферистів На Тернопільщині знайшли 250 небезпечних предметів Понад 50 колото-різаних ран наніс тернополянин своїй знайомій (Відео 18 +) Тернопіль взявся масштабно ремонтувати дороги В Тернополі розпочалися “сусідські війни” (Відео) У Тернополі горіла будівля, де приймають макулатуру У Тернополі – скандал напередодні виборів (Відео) Порошенко vs Зеленський: чого очікують тернополяни від дебатів? Невтішна статистика: на Тернопільщині вкрали 14 авто У Тернополі прибрали зелену зону між парком Націального Відродження та будинком на Вербицького Тернополяни можуть взяти участьу важливому опитуванні Патрульна поліція закликає тернополян бути уважними на дорозі Тернополян закликають вакцинуватися від КОРу Тернополянам відкриють доступ до “Єліся”

Що тернополянам споживати найбільше аби не хворіти


фрукти

фото з мережі інтернет

Людський організм завжди потребує вітамінів та корисних речовин. Взимку потреба у них особливо загострюється, адже виникають авітамінози та «полює» грип. Тому, продукти, які містять вітамін С є доволі популярними.

Відомо, що вітамін С відіграє важливу роль для організму, адже є нещадним до інфекцій, захисником природної краси, хорошим антиоксидантом, має протизапальну та протиалергічну дію, нормалізує психіку, позитивно впливає на підшлункову і щитовидну залози, нормалізує обмін речовин, травлення, допомагає крові згортатися та забезпечує відмінний імунітет.

Збільшення захворювань взимку пов’язане зі зменшенням надходження вітаміну С в організм. Аскорбінова кислота здатна пригнічувати розмноження вірусів при застуді, а також має пряму противірусну дію. Для профілактики захворювань, грипу варто вживати 100-150 мг вітаміну С на добу.

СПершими ознаками дефіциту вітаміну С в організмі є часті простудні захворювання, підвищена втомлюваність, погана концентрація, депресія, дратівливість, безсоння, випадання волосся, сухість шкіри, повільне загоєння ран, слабкість та біль у суглобах, погіршення зору, носові кровотечі тощо.

Багато вітаміну С міститься в овочах та фруктах: лимонах, апельсинах, ківі, яблуках, абрикосах, болгарському перці, квашеній капусті, а також звичайній, брюсельській, цвітній капусті, помідорах, шипшині, чорній смородині, суниці, горобині, петрушці, щавлі тощо.

Найбільша концентрація вітаміну С зосереджується у сушеній шипшині, чорній смородині, болгарському перці, ківі, цитрусах, журавлині, редисі та щавлі.

Зникає вітамін С з людського організму через стреси, нервозність, паління, використання деяких медикаментів тощо.

Продукти у яких концентрується найбільше вітаміну С

  • шипшина сШипшина – найбільше вітаміну С концентрується у її сушених ягодах. Менше його у свіжих ягодах, які теж багаті ним. Корисними є чаї з шипшини та компоти.
  • Ківі – достатньо з’їсти кілька його плодів, щоб забезпечити добову потребу вітаміну С, підвищує імунітет. Якщо смакувати ним зі шкіркою, яка багата на грубі волокна, то виводитимуться і токсичні речовини, що зосередились в організмі.
  • ківіЧорна смородина – містить багато вітаміну С. Можна ягоди вживати свіжими, замороженими, пити з них чай або компот. Також допомагає виводити холестерин з організму.
  • Солодкий зелений перець, червоний болгарський перець – перший містить більше вітаміну С, другий містить дещо менше його, розширює звужені судинки і навпаки, а також знищує ракові клітини.
  • Петрушка – містить добову дозу вітаміну С, займає провідне місце за змістом корисних вітамінів та мінералів.
  • капусточкеа квашена і цибулькаКапуста – містить більше вітаміну С, ніж цитрусові, які не на першому місці, як помилково вважають. Найбільше вітаміну С у її пізніх сортах. Надзвичайно корисною і багатою на вміст вітаміну С є квашена капуста.
  • Суниця і полуниця – містить стільки ж вітаміну С як цитрусові фрукти, але нижчий вміст від перелічених вище продуктів.
  • цитрусикиЦитрусові – містять вітамін С і є доволі смачними. Не варто вживати людям, які мають алергію на цей продукт. Замінити його зможуть вище переліченими овочами, фруктами і ягодами.
  • Шпинат – містить багато вітаміну С, допомагає понизити артеріальний тиск. Корисний діабетикам.
  • Цибуля – у ній концентрується багато вітаміну С. Її називають найдешевшим овочем, у якому він міститься у достатній кількості.
  • Малина – вітамін С міститься у ягодах, листочках та гілочках. Можна вживати сушеною, свіжою чи замороженою.

Марія Пилипенко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.


Загрузка...









Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!