На Тернопільщині шахраї за добу збагатилися на 40 тисяч гривень Джинса і святкові вітання: як у Ляшка витрачають гроші платників податків До тернополянки увірвався злодій та побив її На Тернопільщині розшукують чоловіка, який пограбував церкву На Тернопільщині чоловік запас майже півкілограма вибухівки На Тернопіллі син пограбував рідну матір Тернопільські борці греко-римського стилю стали кращими на «Кубку Довбуша» (фото) На Тернопільщині триває набір до патрульної поліції У колодязі знайшли тіло 56-річної жінки Студентів Тернопільщини запрошують на стажування в провідний аналітичний центр України Степан Барна на бізнес-саміті «Шовковий шлях»: Зовнішньоторговельний оборот товарами області з Китаєм за півроку склав майже 12,5 млн. доларів У Тернополі знову з’явиться новий парк Спостерігати за тернополянами можна через півтисячі камер відео-нагляду Тернопіль став першим обласним центром, який створив Об’єднану Територіальну Громаду У Тернополі п’яний таксист тікав від поліції (відео)

Тернополянка Ірина Драбик змагається за звання найкращого кулінара країни

  • 27
    Поширили:

24-річна тернополянка Ірина Драбик бере участь у кулінарному шоу «МастерШеф’5» на телеканалі «СТБ» і змагається з 20-ма кулінарами-аматорами. А до участі в шоу Іра працювала ріелтором у Тернополі.

 MasterShef– Іро, як ви потрапили на програму?

– Якось у вихідні натрапила на сайт «СТБ», де було оголошення про кастинг на участь в програмі «МастерШеф’5». Я, не вагаючись, заповнила анкету, а через два тижні мені зателефонували і запросили на кастинг до Львова. Я страшенно хвилювалася, думала, яку страву приготувати, щоб вразити суддів. Адже одна справа – готувати вдома, а інша – для справжніх профі. Перечитала сотні рецептів на сайтах, у кулінарних книжках, але все було не те.  За два дні до кастингу вирішила, що приготую стейк із яловичини зі смородиновим соусом. Як у воду дивилася. Ектору соус дуже сподобався, хоча спочатку казав, що я в сукні й на високих підборах йому радше нагадую бізнес-леді, а не жінку за кухонною плитою. Я засміялася і сказала, що буду ламати стереотипи. Цікаво, що на екрані судді мають дуже суворий вигляд, однак під час кастингу вони дуже милі й привітні. Під кінець здається, що ти знайомий з ними дуже давно.

– А хто вам прищепив любов до кулінарії?

– Любов до кулінарії мені прищепила бабуся, яка працювала кухарем у німецькій родині у воєнний час. Окрім того, дуже смачно готує тато, тому мені було з кого брати приклад.

– Яку страву було найважче готувати на шоу?

– Найважче було готувати балути – варене качине яйце, у якому вже сформувався плід із пір’ям, хрящами й дзьобом. Це традиційна страва для Філіппін. Балут філіппінці вживають щодня, він є невід’ємною частиною їхнього харчового раціону. Спершу думала, що я не впораюся, але зуміла взяти себе в руки.

– А що найбільше любите готувати?

– Віддаю перевагу м’ясним і рибним стравам, маю кілька коронних рецептів.

– Коли програма вийшла на екрани, що казали батьки, друзі, знайомі?

– Взагалі-то мало хто знав, що я беру участь у шоу, тому для багатьох це було справжнім сюрпризом. Багато телефонували, вітали, казали, що вболівають за мене. Батько з братом живуть за кордоном, то дивилися програму в інтернеті, а потім телефонували і ділилися враженнями.

А скільки приємних повідомлень отримала у соцмережах! Здивувало, що повідомлення писали навіть зі Сходу. Я жила в одній кімнаті з дівчиною з Артемівська, то ми жартували, що Схід і Захід разом. Я одна на шоу розмовляла українською, тому деякі мої слова учасники не дуже розуміли, відтак було багато курйозів. Графік  зйомок був доволі важкий і напружений. Бувало, зйомки розпочиналися о 8-ій ранку і тривали до 9-ої вечора. Опісля ми всі давали інтерв’ю. Бувало, що ми спали 3-4 години  на добу. А ще було важко психологічно, бо мусили вживатися з великою кількістю незнайомих людей. Однак, якщо і були такі учасники, з якими не спілкувалися поза камерою, то на шоу всі одне одному допомагали. Робота є робота і треба бути однією командою, навіть якщо людина тобі не дуже імпонує. Загалом, моє правило: залишатися людиною за будь-яких обставин, і  це дорожче за будь-яку славу.  А з тими учасниками, з ким вдалося потоваришувати, – це величезна підтримка. Ми дуже переживали одні за одних.

– Згадайте якісь приємні миті з конкурсу…

– Коли я потрапила на проект, дуже чекала конкурсу з рідними.  Я дуже зраділа, коли приїхала мама з подругою.  За умовами конкурсу рідні повинні були вгадати страву, яку я приготувала. На щастя, мої мене не підвели. 

– Як змінилося ваше життя після шоу?

– Я стала впевненішою у своїй кулінарній вправності, дізналася багато професійних тонкощів і таємниць. Шоу дуже загартовує, тож стала твердішою і цілеспрямованішою. Три місяці у «МастерШефі» – як нова сторінка у житті, де багато нових друзів, цікавих знайомств та безліч вражень.

– Чи з’явилася якась «кулінарна» мрія?

– З дитинства мріяла про власний ресторанчик. Хотілося розпочати з чогось невеличкого, можливо, із затишної кав’ярні, бо для того, щоб успішно побудувати бізнес, треба починати з малого, аби знати усі підводні течії. Після завершення шоу маємо на меті їздити містами України і проводити різноманітні майстер-класи.

Рецепти
від Ірини Драбик

Філе-міньйон зі смородиновим соусом

міньйон-copy400 г чорної смородини, 150 мл сухого червоного вина,  20 г вершкового масла, 1-2 ст. л. цукру, гілочка м’яти, 700 г яловичої вирізки,  20 мл оливкової  олії, 2-3 гілки розмарину.

Нарізати вирізку круглими шматками, приблизно 2-3 см завтовшки. Налити в миску оливкову олію, обмочити у ній шматки м’яса, додати розмарин і трішки замаринувати. Покласти м’ясо на гриль, обсмажити з обох боків, але не дуже довго, щоб не пересушилося і просмажилося до потрібного ступеня – медіум (рожеве всередині, але вже без крові). Для медіума повинна утворитися коричнева скоринка, сенс якої, щоб м’ясо швидко засмажилося і весь сік залишився всередині.  Після цього на розігріту сковорідку покласти масло, висипати цукор та смородину, тушкувати 2 хвилини, додати вино та м’яту, накрити кришкою сковорідку, нехай кипить 5 хв. Після цього процідити соус через сито і подати до стейка.

 Раковий біск

біск-copy500 г панцирів та голів раків,  200 г ракових шийок, 1 цибулина шалот, 2-3 зубці часнику, 1 морквина,  корінець  імбиру, 150 мл  сухого білого вина, 150 мл вершків, 100 мл оливкової олії, 50 г  вершкового масла, 1 засушена перчина чилі,  тархун та  сіль за смаком, білий перець,  гілочки базиліку для презентації.

Обсмажити на олії часник, додати панцирі і голови раків. Туди ж додати нарізані овочі. Коли цибуля зм’якне, додати вершкове масло, вино і тушкувати на малому вогні до випаровування вина. Залити водою вміст каструлі і довести все до кипіння. Далі додати базилік та імбир і варити  20 хвилин. Усе процідити, вибрати овочі і збити в блендері до отримання однорідної маси. У крем-суп додати трави, вершки і обсмажені на маслі шийки.

Овочеві спагеті

овочеве-спагетті-copy 1 морквина, 1 кабачок, 1 цукіні, 2 зубці часнику,
3 ст. л.  лимонного соку, 50 г вершкового масла, сіль, перець.

Всі овочі ретельно вимити. З кабачка і цукіні зняти шкірку вузькими поздовжніми стрічками, натерти на тертці, як корейську моркву.  Очистити і натерти моркву. Часник очистити і подрібнити.  Вершкове масло розтопити в сковороді, додати лимонний сік. Загасити в цій суміші овочі окремо протягом 2-2,5 хв., щоб вони стали м’якими, але залишилися хрусткими. Посолити і поперчити. Викласти на тарілку і подати.

оксана СМІЛЬСЬКА


  • 27
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.








Loading...

Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!