Жива каша – це продукт із живого зерна (овес, гречка, пшениця, льон) без застосування варіння. Першовідкривачами такого способу готування їжі є сироїди. В основу подібної каші лягла здатність круп й насіння вбирати воду.

Така каша може стати постійною альтернативою варінню, адже це корисно, дуже смачно і так просто.

Рецепт живої каші з льону

Час: 5 хвилин

Порцій: 1

Інгредієнти:

  • 40 грамів льону;
  • 100 грамів води;
  • 100 грамів банана;
  • 2 – 3 столові улюблених ягід;
  • горіхи – на ваш смак.

Приготування:

  1. Льон необхідно залити водою на 8 – 10 годин і дати настоятися. Найкраще це зробити на ніч, щоб зранку продукт був готовим.
  2. Вранці помістіть льон у блендер, додайте банан та ягоди та перебиваєте близько 2 – 3 хвилин.
  3. Вилийте суміш в тарілку, додайте ягоди та за бажанням горішки.

Нехай смакує!

Чим корисна лляна каша

Вона містить у собі всі велику кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Це надзвичайно потужний природний антиоксидант.
Льон називають стравою довголіття, а ще це природний протеїн та джерело енергії.

Текст публікації Юлії Симончук:

Жива каша з льону.
Мегакористь та ідеальний смак.
Я б ще дала назву жива каша-смузі тому, що дуже схоже виходить.
Інгредієнти:
льон – 40 г;
вода – 100 г;
банан – 100 г;
ягоди – 2-3 ст.л;
горіхи – пригорща.
На ніч заливаєте льон водою.
Вранці закидаєте це в блендер, додаєте банан та ягоди, перебиваєте добряче, близько 2-3 хв.
Виливаєте в тарілку, прикрашаєте ягодами і горішками.