Західна Україна – найбільше підтримує здоровий спосіб життя До Дня Героїв у Тернополі презентували унікальну історичну виставку У Тернополі почали впроваджувати в життя “е-урядування”. І ось перший крок Тернополянок попереджають про злодіїв, які крадуть сумки посеред вулиці Поліцейські штрафуватимуть влдіїв-невігласів з Тернополя Жителів Тернопільщини порахували. І ось скільки нас є… За що дослідники похвалили “Київстар” та “Волю”? Тернопільські новації з оплатою за харчування у школах Оце так тернопільським аграріям пощастило! У лісопосадці на Тернопільщині знайшли крадене авто У Тернополі впровадили новації з “Карткою тернополянина” П’яний чоловік вночі їздив по Східному у Тернополі Внаслідок ДТП на Тернопільщині перекинулася автівка (Відео) У Тернополі продовжують будувати бювети для води У Тернополі встановлять пам’ятник французькому святому

Найпопулярніший галицький пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

Кращий різдвяний смаколик, який ви коли-небудь куштували!

  • 30
    Поширили:

На Галичині жодне свято не обходиться без вишуканих та смачних пляцків. Цей десерт схожий на торт, традиційно великий, прямокутної форми, без вишуканої оздоби.

Зате дуже красивий всередині – багатоярусний, кольоровий, з різноманітними наповнювачами – маком, сиром, родзинками, горіхами, яблуками. Ось один з найпопулярніших рецептів смачного пляцка.

Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

Тісто: 100 г масла, 3 жовтки, 200 г борошна. Маковий шар: 200 г тертих яблук, 125 г меленого маку, 3 ст. ложки манної крупи, 3 яйця, 150 г цукру, 75 г масла, 1,5 ч. ложки розпушувача. Сирний шар: 400 г сиру, 1 п. пудингу, 3 яйця, 150 г цукру.

Замісити тісто (не має бути надто крутим), викласти на деко, поколоти виделкою і поставити у морозилку на півгодини.

Макова начинка: терті яблука (сік не відтискати), мелений мак, манку, жовтки (розтерти з цукром), м’яке масло, розпушувач добре перемішати, насамкінець, дуже акуратно вимішуючи ложкою, ввести збиті до стійких піків білки.

Сирна начинка: сир перемолоти блендером, додати пудинг і жовтки (розтерти з цукром), перемішати. Насамкінець акуратно ввести збиті білки, помішуючи ложкою в одному напрямку.

На пісочний корж вилити макову начинку, на неї – сирну, випікати за температури 180 градусів приблизно 1 год.

Коли вихолоне, можна полити помадкою або кремом.


  • 30
    Поширили:

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.


Загрузка...









Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!