Відповідальне самоврядування і є нашою основною європейською цінністю – Сергій Надал Завтра на годину перекриють центральні вулиці Тернополя У Тернополі впровадили новації з “Карткою тернополянина” У Тернополі через байдужих водіїв поставлять висотні обмежувачі руху У Тернополі 11 підприємств не платять людям зарплати (перелік) Тернополян запрошують на марш Героїв Місце, де стаєш собою, покажуть у тернопільській галереї Компанія Креатор-Буд стартує з новим житловим Комплексом Manhattan, на бульварі Куліша У Тернополі відбудеться неперевершене танцювльне дійство Відтепер виготовити «Карту тернополянина» можна за два дні Сьогодні шість вулиць залишаться без світла Всі директори тернопільських шкіл та дитсадків мають відвізвітувати… Недбалість тернополян знову привела до пожежі У тернопільській школі встановлять таблицю справжньому Герою України На Тернопільщині за майно судитиметься прокуратура

Організатори розповіли, хто і за яким рецептом готував рекордний бограч на фестивалі “Тернопільська БРАМА”


Цими вихідними на Театральному майдані відбувся фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська БРАМА».

Під час заходу тернополяни та гості міста стали свідками встановлення одразу двох рекордів України, мали змогу спробувати 1000-літровий бограч, а також насолодитися музикою від тернопільських гуртів та запрошеного зіркового гостя – гурту  «МОТОР’РОЛЛА».

Чому фестиваль локальної їжа та культури?

«Тернопільська БРАМА» – це фестиваль, який проводиться вже втретє у файному місті. І це фестиваль-відкриття туристичного сезону у місті Тернополі. І це єдиний фестиваль, який проводиться у центрі міста, адже усі інші – відбуваються у парку імені Тараса Шевченка або на Співочому полі.

Багато тернополян задають запитання, чому називається «фестивалем локальної їжі та культури»? Як пояснюють організатори, практично усі учасники – це місцеві ресторації, які готують для тернополян місцеві страви та популярну європейську кухню. Також усі музиканти – місцеві гурти. Тож назва з’явилася сама собою.

Чим цікавий цьогорічний фестиваль?

Встановленням одразу двох рекордів України та одного рекорду Тернополя. Зокрема, місцевий рекорд – це найбільша кількість бограчу, звареного в одному казані.

Скільки було того бограчу?

Цьогоріч приготували 1000 літрів бограчу, який роздали 2500 тернополянам всього за дві години.

Готували традиційно закарпатсько-угорську страву запрошені кухарі з Мукачева і вийшла вона по-справжньому рекордна, адже туди входило понад 300 кг м’яса, 250 кг картоплі, 40 кг моркви та 40 кг цибулі, а також спеціальні закарпатські приправи, які надали страві неперевершеного смаку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.


Загрузка...









Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!