У Тернополі затримали порушників (Відео) На Тернопільщині прокуратура повертає землю у комунальну власність На зупинці “Євроринок” у Тернополі встановили новий мультимедійний монітор Тернопіль знову використовує кращі світові практики У Центрі науки Тернополя презентували 5 номер всеукраїнського молодіжного глянцевого журналу «Repost» Екскурсії на теплоході – родзинка міста Тернополя Тернополянка збирає кошти для 6-річної доньки Яни До уваги тернополян, які користуються пільгами на житлово-комунальні послуги На Малишка у Тернополі відремонтували двір (фотофакт) Ще дві незаконні забудови виявили у Тернополі Центр Тернополя залишиться на пару годин без води Як у Тернополі на Шпитальній ремонтують дорогу (фотофакт) На Тернопільщині проведено митний контроль 7815 транспортних засобів Експерти розповіли, чи можливі дострокові місцеві вибори в Україні У ДТП на Тернопільщині загинула людина (Відео)

Організатори розповіли, хто і за яким рецептом готував рекордний бограч на фестивалі “Тернопільська БРАМА”


Цими вихідними на Театральному майдані відбувся фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська БРАМА».

Під час заходу тернополяни та гості міста стали свідками встановлення одразу двох рекордів України, мали змогу спробувати 1000-літровий бограч, а також насолодитися музикою від тернопільських гуртів та запрошеного зіркового гостя – гурту  «МОТОР’РОЛЛА».

Чому фестиваль локальної їжа та культури?

«Тернопільська БРАМА» – це фестиваль, який проводиться вже втретє у файному місті. І це фестиваль-відкриття туристичного сезону у місті Тернополі. І це єдиний фестиваль, який проводиться у центрі міста, адже усі інші – відбуваються у парку імені Тараса Шевченка або на Співочому полі.

Багато тернополян задають запитання, чому називається «фестивалем локальної їжі та культури»? Як пояснюють організатори, практично усі учасники – це місцеві ресторації, які готують для тернополян місцеві страви та популярну європейську кухню. Також усі музиканти – місцеві гурти. Тож назва з’явилася сама собою.

Чим цікавий цьогорічний фестиваль?

Встановленням одразу двох рекордів України та одного рекорду Тернополя. Зокрема, місцевий рекорд – це найбільша кількість бограчу, звареного в одному казані.

Скільки було того бограчу?

Цьогоріч приготували 1000 літрів бограчу, який роздали 2500 тернополянам всього за дві години.

Готували традиційно закарпатсько-угорську страву запрошені кухарі з Мукачева і вийшла вона по-справжньому рекордна, адже туди входило понад 300 кг м’яса, 250 кг картоплі, 40 кг моркви та 40 кг цибулі, а також спеціальні закарпатські приправи, які надали страві неперевершеного смаку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.



Загрузка...









Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!