Поради тернополянам: як захистити себе від зараження коронавірусом
Чт. 9 Квітня 2020

ТЕМИ ТИЖНЯ

Поради тернополянам: як захистити себе від зараження коронавірусом

Джерело: Тернопіль НАЖИВО!

Стандартні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я

Скорочення впливу і передача ряду захворювань полягають в дотриманні стандартних рекомендацій, в тому числі гігієна рук і дихальних шляхів, а також практика безпечного харчування:

· Часто очищати руки, використовуючи спиртові засоби для миття рук або мило з водою;

· При кашлі та чханні прикрити рот і ніс зігнутим ліктем або тканиною – негайно викинути тканину і вимити руки;

· Уникайте тісного контакту з будь-ким, у кого жар і кашель; Якщо у вас підвищена температура, кашель і утруднене дихання, зверніться за медичною допомогою на ранньому етапі і поділіться попередньою історією подорожей з вашим лікарем;

· При відвідуванні ринків в районах, де в даний час спостерігаються випадки появи нового коронавірусу, уникайте прямого незахищеного контакту з живими тваринами і поверхонь, що стикаються з тваринами;

· Слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м’ясом, молоком або органами тваринного походження слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирими продуктами відповідно до правил безпеки харчових продуктів.

У разі відвідування зооринків або ринків із продуктами тваринного походження, дотримуйтеся таких правил:

· Уникайте контакту з хворими тваринами або зіпсованими продуктами тваринного походження;

· Мийте руки з милом після торкання тварин або продуктів тваринного походження;

· Уникайте будь-якого контакту з безхатніми тваринами, що можливо проживають на території зооринку;

· Не торкайтесь очей, носа та рота брудними руками;

· Уникайте контакту з потенційно зараженими (контамінованими) тваринними залишками або рідинами на ґрунті або частинах предметів магазину або зооринку;

· Уникайте споживання сирих або недостатньо оброблених продуктів тваринного походження. Потрібно належним чином термічно обробляти сире м’ясо, м’ясні субпродукти, молоко та слідувати належним практикам приготування харчових продуктів.


Джерело: Тернопіль НАЖИВО!






Загрузка...



Loading...