У Тернополі ввели додаткові карантинні обмеження
Чт. 6 Травня 2021

ТЕМИ ТИЖНЯ

gazpostach

У Тернополі ввели додаткові карантинні обмеження

Джерело: Тернопіль НАЖИВО!

У випадку погіршення епідситуації у Тернополі з 12 квітня заклади громадського харчування працюватимуть лише “на винос” або ж у режимі літніх майданчиків. Бари, кафе та ресторани зможуть також здійснювати адресну доставку замовлень, а от прийом відвідувачів у привіщенні буде заборонений.

Аби мати можливість працювати у зазначеному форматі, представники закладів громадського харчування мають оформити необхідні документи на роботу літніх майданчиків впродовж декількох днів.

Враховуючи рекомендації лікарів та правоохоронних органів, учасниками штабу прийнято наступні рішення:

  1. Продовжити з понеділка, 5 квітня, навчання учнів 5-11 класів тернопільських закладів загальної середньої освіти та студентів закладів професійно-технічної освіти у дистанційному режимі онлайн, а учнів 1-4 класів у звичному режимі;
  2. Доручити директору Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги розгорнути на базі лікарні повноцінний госпіталь для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19, включаючи гостру хірургічну та травматологічну допомогу, на кількість ліжок, задекларованих НСЗУ (60 ліжко-місць).
  3. Доручити директору Тернопільської комунальної міської лікарні №2 провести перепрофілювання ліжкового фонду кардіологічного відділення  в ліжка для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 (60 ліжко-місць);
  4. З метою забезпечення обмежувальних заходів щодо роботи закладів громадського харчування, доручити відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, а також відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради, у разі звернення таких суб’єктів господарювання, в найкоротші терміни, а саме: 2 дні, оформити усі дозвільні документи для забезпечення роботи літніх майданчиків.
  5. Торгівельне обслуговування населення (у тому числі в магазинах, що розміщені в ТРЦ) здійснювати за умови забезпечення перебування в приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 квадратних метри торгівельної площі, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м, а також з дотриманням інших санітарних і протиепідемічних заходів згідно із чинним законодавством.
  6. Запровадити з 02 квітня посилені заходи контролю за дотриманням на території ТМТГ встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки, згідно із Постановою КМУ № 1236 від 09.12.2020 року, з висвітленням у засобах масової інформації.

“Якщо наші суб’єкти господарювання не розуміють доброї розмови, тоді на вихідних будуть проводитися рейди разом із журналістами, відеозйомкою, нацгвардією. Покажемо місту своїх “героїв”. Вони вже звикли, що краще заплатити штраф, але продовжувати працювати.

Є пропозиція, згідно з інформацією, яку надали лікарі, посилити контроль за дотриманням карантину у торговельних центрах. Вони реально вже розслабилися, ніхто не слідкує вже за розміткою, ні за дистанцією, ні за потоком людей, ні за кількістю людей на метр квадратний. Потрібно нагадати їм про запроваджені вимоги карантину”, – каже міський голова Тернопіля.

Окрім цього, Сергій Надал рекомендував закладам харчування підготовити всі необхідні документи для роботи “на винос”, а також на літніх майданчиках. За його словами, якщо ситуація в місті стосовно поширення коронавірусу не покращиться, з 12 квітня зазначені заклади зможуть працювати лише у такому форматі.

Я думаю, ніхто із не прихильник того, щоб закривати будь-який бізнес. Всі ми хочемо працювати повноцінно, щоб люди мали роботу. Не хочемо доходити до того рівня епідситуації, який сьогодні є у Львові, Івано-Франківську, Києві, Чернівцях. Та все ж мають діяти певні карантинні обмеження. Тому, є пропозиція не закривати заклади харчування, але рекомендувати їм працювати виключно “на винос” та у режимі літніх майданчиків, – додав Сергій Надал.


Джерело: Тернопіль НАЖИВО!
















Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)