Оперативники Тернопільщини розшукали зловмисника, який відібрав мобільний телефон у школярки Неподалік Тернополя знайшли двох цуценят (Відео) Тернополянка стала «жертвою» власної корови Поліцейські встановили особу зловмисника, причетного до крадіжки з педіатричного відділення Демонтовано частини тимчасової споруди з вул. 15 квітня, 9 у Тернополі Деякі освітяни Тернопільщини у вересні отримають підвищення зарплати Тернополянина судитимуть через необережне поводження з гранатою На Тернопільщині зареєстровано нові випадки небезпечного захворювання Організація з Тернополя приєдналася до Національної мережі ОГС Ольга Шахін закликала тернополян повідомляти про місця, де потрібні пандуси У центрі Тернополя демонтовано незаконні рекламні засоби У Тернополі понад півсотні випадків затримання людей з наркотиками! Найдорожчі і найдешевші спеціальності у тернопільських університетах На пішохідних переходах у Тернополі облаштовують додаткове освітлення Жителька села Козівка на Тернопільщині збирає гроші синові на спеціальну інвалідну коляску

В Україні вперше зібрали урожай, з якого виготовляють найдорожчу спецію – шафран


krokusiПосіяли крокуси на Херсонщині, на ділянці площею півгектара. І зібрали лише півтора кілограма шафрану – здавалось би, зовсім мізерний врожай. Та на світовому ринку ціна одного кілограма цих спецій, залежно від якості сировини, становить від 2 до 12 тисяч євро.

Перше в Україні експериментальне поле вирощування крокусів створили кілька селянських господарств за підтримки міжнародних інвесторів із Канади та Америки. Шафран добувають із тичинок цих квітів, пише газета Експрес.

“Об’єднання з Каховського регіону, яке очолює жінка-підприємець Лариса Боден, висадило перші в Україні півтора гектара шафрану й уже зібрало перший урожай, – розповідає Сергій Потапов, менеджер із розвитку плодоовочевого проекту. – Інформація про експеримент та його успішне завершення поширилася областю, і вже приблизно 30 невеликих сімейних фермерських господарств на Півдні України хочуть теж вирощувати шафран”. Квіти, з яких отримують спецію, можуть рости на одному місці до п’яти років. Їм потрібно багато світла, тому висаджувати їх слід на відкритих ділянках. З одного гектара крокусів можна зібрати від чотирьох до 12 кілограмів шафрану. Це єдина в світі спеція, у якій вигідно тримати навіть фінансові заощадження, тому її прирівнюють до золота.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ternopillive@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої сторінки у Фейсбук.







Загрузка...





Loading...



Далучайтесь до наших спільнот у соцмережах і будьте в курсі усіх актуальних новин Тернопілля!